VSA Knowledge Base

  1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Cloudoplossingen
  4. VSA Werkplek
  5. Lokale Office apps

Lokale Office apps

Omdat de Office Online apps beperkter zijn dan het lokale Office pakket qua applicaties en functionaliteiten is er ook een mogelijkheid om in het lokale Office pakket te werken.

Bestanden openen/bewerken

Tijdens het vorige onderdeel Office Online apps hebben we al uitgelegd hoe je een bestand opent/bewerkt in een Office Online applicatie zoals bijv. Excel Online. Een bestand openen/bewerken in het lokale Office pakket is even gemakkelijk mits je deze mogelijkheid hebt natuurlijk. Ook dit kan via de persoonlijke ruimte en via Mappen & Bestanden. In beide gevallen moet er in plaats van “Open in Excel Online” gekozen worden voor bijv. “Open in Excel” zoals hiernaast weergegeven. Wanneer je beide opties hebt raden we je aan een voorkeur in te stellen middels de optie “Voorkeur voor openen instellen” zoals eerder al benoemd bij het onderdeel Mappen & Bestanden.

Opslaan

Net als in de Office Online apps worden bestanden die in het Lokale Office pakket geopend worden automatisch opgeslagen. Ondanks dat een document lokaal bewerkt wordt, wordt het toch opgeslagen in de cloud. In tegenstelling tot de Office Online apps kan automatisch opslaan in het Lokale Office pakket wel uitgezet worden. Dit doe je door het schuifje uit te zetten links bovenin de applicatie wanneer een document geopend is zoals weergegeven in de afbeelding hiernaast. Let op! Dit kan er voor zorgen dat je niet meer tegelijkertijd in een bestand kunt werken.

Voor- & Nadelen

Met de lokale Office apps werken heeft als voordelen dat de beperkingen die de Office Online apps (zoals in het vorige onderdeel besproken) hebben, niet van toepassing zijn.

Naast voordelen komen er natuurlijk ook nadelen bij kijken, denk hierbij bijv. aan:

  • Er is minder flexibiliteit doordat de gebruiker vast zit aan een vertrouwd apparaat
  • Er moet software ge├»nstalleerd worden op een vertrouwd apparaat
  • Er moet een account ingericht worden op een vertrouwd apparaat
  • Er is een uitgebreidere licentie nodig wat meer kosten meebrengt
  • Er moet mogelijk een nieuw apparaat aangeschaft worden wat meer kosten meebrengt

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht VSA Werkplek.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen