Remote apps

Remote apps

Er zijn applicaties die niet via een browser werken. Denk bijv. aan IDPMS. Om te zorgen dat er toch in deze applicaties gewerkt kan worden middels de VSA Werkplek zijn er Remote apps gemaakt. Deze Remote apps zetten een verbinding op naar de server waar de applicatie geïnstalleerd staat en geven dit weer in een nieuw tabblad. Ook is er de mogelijkheid om een volledige serveromgeving te starten binnen een nieuw tabblad. Deze app noemen we Remote Desktop Server (afgekort RDS).

Openen

Wanneer je een Remote app toevoegt aan je persoonlijke ruimte en deze voor de eerste keer opent zal er, net als bij File server, middels een nieuw venster om inloggegevens gevraagd worden. Ook dit zijn niet dezelfde inloggegevens als van de VSA Werkplek. De inloggegevens zijn of bekend omdat deze van de oude omgeving zijn, of zijn gecommuniceerd. Let op! Ook deze zijn altijd in e-mailformaat zoals bijv.: inlognaam@domein.nl of inlognaam@domein.local. Heb je de inloggegevens al een keer ingevuld bij een andere Remote app of bij File server dan kun je deze kiezen i.p.v. ze opnieuw in te vullen.

Twijfel je aan welke gegevens je moet gebruiken? Bel dan even met onze support afdeling. We helpen je graag.

Wanneer je de inloggegevens hebt ingevuld en op “Inloggegevens instellen” hebt gedrukt zal er een nieuw tabblad openen. Op het nieuwe tabblad zie je dat er ingelogd wordt en dat het bureaublad van de serveromgeving, of een specifieke applicatie zoals bijv. IDPMS, opent (zoals weergegeven op onderstaande afbeelding). Let op! Het kan zijn dat ook hier een tweede factor nodig is voor het aanmelden (2FA).

Afsluiten

Klaar met werken in een Remote app? Sluit dan de applicatie middels het menu of meldt je af via het Start menu. Het tabblad zal daarna vanzelf sluiten.

Let op! Doe je dit niet, door bijv. alleen het tabblad weg te klikken middels het kruisje, dan is er een kans dat je de volgende keer tegen problemen aan loopt.

Werken met

Omdat Remote apps binnen de browser werken zijn er een aantal verschillen t.o.v. een normale verbinding met een server, namelijk:

  • Er kan niet geprint worden op de printers die op de PC geïnstalleerd staan waar jij op werkt.
  • Er kan alleen tekst gekopieerd en geplakt worden van en naar de Remote app en dus geen bestanden.
  • Het opslaan van bestanden kan alleen op de serveromgeving. Dit houdt in dat er: of in een map opgeslagen moet worden die via File server beschikbaar is in de VSA werkplek, of het document zelf geüpload moet worden naar de VSA Werkplek.

Dit was het onderdeel Remote apps, we gaan hier verder met het onderdeel Lokale apps.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen

Need Support?

Can't find the answer you're looking for?
Contact Support