VSA Knowledge Base

  1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Cloudoplossingen
  4. VSA Werkplek
  5. Onderdelen VSA Werkplek

Onderdelen VSA Werkplek

Wanneer er succesvol ingelogd is wordt standaard de persoonlijke ruimte geopend. Dit is te herkennen aan de oplichtende knop op de hoofdbalk met de tekst “Persoonlijk“, de zogeheten “Tab” zoals hieronder weergegeven. Wanneer er op deze tab wordt gedrukt kom je altijd terug in je persoonlijke ruimte. Dit geldt ook voor de menu knop die helemaal links bovenin zit en het logo van het bedrijf zal weergeven. LET OP! De Tabs zijn niet altijd zichtbaar, hierover later meer.

In je persoonlijke ruimte is veel mogelijk, heel veel. Om de mogelijkheden duidelijk te krijgen gaan we ze één voor één beschrijven. Maar eerst willen we uitleggen waar de VSA Werkplek uit bestaat, namelijk: Tabs, Groepen en Tegels.

Tabs

Tabs zijn de knoppen op de hoofdbalk zoals bijv.: ”Persoonlijk” (hierboven weergegeven). Hier kunnen meerdere tabs staan afhankelijk van de rechten die je hebt.  Met deze Tabs kun je wisselen tussen je persoonlijke ruimte en gedeelde ruimtes. De persoonlijke ruimte is volledig aan te passen naar wens. De gedeelde ruimtes zijn aangemaakt door VSA en kun je niet aanpassen. Wanneer je geen rechten op andere Tabs hebt zal alleen de persoonlijke ruimte zichtbaar zijn zonder Tab knop(pen).

Groepen

Groepen zijn de vakken waarbinnen tegels geplaatst kunnen worden. Ook groepen kunnen persoonlijk zijn of gedeeld. Net als bij ruimtes zijn persoonlijke groepen volledig aan te passen naar wens. De gedeelde groepen zijn aangemaakt door VSA en kun je niet aanpassen. Je kunt per groep bepalen of deze zichtbaar is of niet. Een groep is qua afmeting minimaal 4×1 en maximaal 8×8. Hoe groepen gemaakt, bewerkt, verwijdert, verplaatst en (on)zichtbaar gemaakt worden, leggen we hier uit.

Tegels

Tegels zijn applicaties die in een groep geplaatst kunnen worden. Dit kan in verschillende afmetingen, van 1×1 of 2×2 (bijv. snelkoppelingen) tot en met 8×8 (compacte overzichten) afhankelijk van de applicatie, zoals hierboven weergegeven. Ook tegels kunnen gemaakt, bewerkt, verwijdert en verplaatst worden. Meer uitleg hierover kun je hier vinden.

Nu we de verschillende onderdelen van de VSA Werkplek benoemd hebben, gaan we hier verder met de uitgebreide uitleg over Groepen.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen